ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

FacebookTwitterGoogle+Share

Lock out στα Goody’s

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στον Όμιλο GOODY’S

που πήρε θέση για τα δύο καταστήματα franchise σε Γιάννενα και Θεσπρωτία.

 

Με βάση τις δηλώσεις του Ομίλου GOODY’S που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ο Όμιλος GOODY’S ισχυρίζεται ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα πληροφορήθηκε για την επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων λόγω των μη καταβληθέντων μισθών από την εργοδότρια εταιρία, θέλοντας να μην επωμιστεί τις δικές του ευθύνες ο ίδιος ο Όμιλος. Στην πραγματικότητα ο Όμιλος GOODY’S είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης των καταστημάτων που φέρουν την επωνυμία του, κάνοντας συχνούς ελέγχους στα καταστήματα, στέλνοντας συχνά επιθεωρητές. Από αυτή τη σκοπιά, η 5 μηνών απλήρωτη εργασία των 9 εργαζόμενων στο κατάστημα Ιωαννίνων, η 6 μηνών απλήρωτη εργασία των 9 εργαζόμενων στο κατάστημα Ηγουμενίτσας ήταν ήδη γνωστή και ο Όμιλος μέχρι σήμερα δεν έκανε καμία κίνηση να δώσει λύση.

Επιπλέον, στις δηλώσεις του Ομίλου δεν αναφέρεται ότι λειτουργούν και άλλα καταστήματα (τουλάχιστον άλλα τέσσερα στην Αττική), συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντίνου Γκούμα, με άλλο ΑΦΜ, τα οποία δε διέκοψαν τη λειτουργία τους μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος δήθεν «κόπτεται» για τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να παίρνει θέση για την τακτική της ανταπεργίας (lock out) που προχώρησε η εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ», ούτε για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Ηγουμενίτσας διώχτηκαν εν ώρα εργασίας.

Παρά την προσπάθεια που επικαλείται ο Όμιλος GOODY’S για «εξομάλυνση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξεύρεση λύσης», οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι επιμένουν στον αγώνα και την κλιμάκωση του, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους, συλλογική σύμβαση εργασίας με κατοχυρωμένα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Συνεχίζουμε με νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, που αναμένεται συνάντηση με την εργοδοσία, την Πέμπτη 11/02 και ώρα 13:00.
  • Συνεχίζουμε ακούραστα εργαζόμενοι και σωματείο να οργανώνουμε κάθε μέρα τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας, συλλογικά και αποφασιστικά, σαν μια γροθιά.
  • Βάζουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας τις σύγχρονες ανάγκες μας και των οικογενειών μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, δίνοντας πραγματική προοπτική στον αγώνα μας.